Fiatal filmeseknek fiatal filmesektől.

A Fiatal Filmesek Műhelye Egyesületének az ötlete olyan fiatal, magyarországi mozgóképes képzésen tanult/jelenleg tanuló fiataloktól származik, akik a többéves egyetemi tanulmányaik alatt meglehetősen sok problémával néztek szembe. Ezeket a problémákat azonban mindig hamar le tudták legyőzni, és ennek a sikernek a kulcsa a közösség volt. Ezt a közösséget vidéki filmes hallgatókként más helyen szintén csak elvétve, de néhol abszolút nem találták. Így tehát a filmes fiatalok közösségének felépítése és egy kommunikációs csatorna kiépítése vált elsődleges célunkká. Ezenkívül egy jól belátható szakmai létrát szeretnék létrehozni, aminek, ha az első fokára valaki rálép, pontosan tudja, mi vár rá és ahhoz mit kell megtennie. 

A mozgókép iránti szeretetet és elhivatottságot mindenkinek magának kell hoznia, de a szakmai előrelépés és kiszámíthatóság, a művészeti közösségek által nyújtott biztonságos környezet a fejlődéshez és a tudás fejlesztéséhez mindenkinek joga. 

A Fiatal Filmesek Műhelye Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a filmszakma iránt érdeklődő, a filmszakmában dolgozó vagy még tanuló, hallgató fiatalokat. Célunk, hogy szakmai támogatást, karrierpályát és gyakorlati tapasztalatot adjunk a tehetséges feltörekvő fiatal filmeseknek.

Az egyesület tevékenységei: 

  1. Közösségépítés

Közösségi programok, mozi látogatások, alkotói és egyéb mozgóképes események csapatépítő jelleggel, ahol a tagok megismerhetik egymást, egymás kompetenciáit, szakterületeit.

  1. Kollektív önfejlesztés

Olyan alkotói közeg megalakításának és fenntartásának segítsége, ahol az egyesületi tagok bátran és biztonságos közegben tudnak együtt dolgozni, egymást segíteni és legfőképpen együtt fejlődni. 

  1. Szakmai programok

Az egyesület szakmai rendezvényeket szervez, és olyan lehetőségeket teremt meg a szakmában már aktívan dolgozó személyek segítségével, aminek köszönhetően a tagok valódi mozgóképes gyakorlatot és tapasztalatot szerezhetnek.